Historie og politik
- min krønike

 
Tilbage til forsiden
 


Gabbard: En skønhed i politik

| Tulsi Gabbard | 12/4 1981 |

● Grundlæggende informationer og 'blogs'
Biography ~ Wikibuff ~ Wikipedia
Fox News ~ Los Angeles Times ~ Newsweek ~ Wikipedia citater

Tulsi Gabbard, født på Samoa-øen og valgt på Hawaii, var åbenbart både for smuk og for konservativ en kvinde til at kunne blive i Det demokratiske Parti. Spørgsmålet er, om det er Gabbard eller partiet, som har flyttet sig. Hendes militære baggrund og ikke-indblandings-holdning i udenrigspolitikken passer ikke partiet, og på flere andre områder har Gabbard skærpet den konservative tone. Jo, Gabbard har flyttet sig, så nu er spørgsmålet om bevægelsen mod højre fortsætter? Newsweek spekulerer sågar i, om Gabbard vil tilslutte sig en ny Donald Trump kampagne som vicepræsidentkandidat.

● Omkring udtrædelsen af Det demokratiske Parti
Vinkling vedr. tro og religion ~ Catholic News Agency ~ Life News
Øvrige ~ Huffington Post
The New York Post (news) ~ The New York Post (reaktioner)
USA Today ~ The Washington Examiner
 
Tulsi Gabbard
PR-foto Kongressen

Klik for stort format
 


Gorbatjov: Den tragiske helt

| Mikhail Sergejevitj Gorbatjov | 2/3 1931  † 30/8 2022 |

● Grundlæggende info
Wikipedia ~ Encyclopedia.com

● Russerne gav ham skylden for de økonomiske problemer og forstødte ham. Så gav de plads til Jeltsin og hans vilde økonomer, som drev landet til afgrundens kant - tiljublet af Vesten. Efter den kolde krigs afslutning søgte Vesten ikke fred og forståelse, men hånede Rusland. NATO blev udvidet - stik mod løftet til Gorbatjov - et løfte, han desværre ikke fik papir på. Et stort menneskes tillid blev misbrugt. Verden forblev kold. Dybt tragisk for Gorbatjov, hans visioner - og for os. Gorbatjov, en tragisk helt, jf. Rysjkovs bog anmeldt hos Die Linke

● Fra Gorbatjov til Putin: Andrew Katells artikel negligerer Jeltsin-årene 1991-1999, som gjorde Rusland fattigere som samfund. Mange blev fattige og nogle få vanvittigt rige. Tragedier og kaos. Disse forhold er væsentlige for Putins popularitet som Ruslands leder: Han skabte en form for orden og sikrede pensionister og offentligt ansatte deres månedsløn. Dette burde være fremhævet i denne ellers OK artikel: Associated Press News

● Per Stig Møller om Gorbatjovs betydning
Altinget
 M. S. Gorbatjov
(Foto: John Matthew Smith, Wikimedia)

 


Overraskelsernes mand

| Poul Holmskov Schlüter | 3/4 1929  † 27/5 2021 |


De færreste regnede med ham, men han blev alligevel en væsentlig og positiv borgerlig statsminister, bl.a. fordi landet var kørt ned af alt for mange år med sosser og radigale. Han var ikke fejlfri og indrømmede selv senere, at han havde undervurderet den ukontrollerede indvandrings negative betydning for det danske samfund. Endelig må man erkende, at han aldrig havde eller fik det klare borgerlige flertal i Folketinget, som havde sikret et grundlæggende brud med den socialdemokratiske samfundsmodel, jf. Henning Fonsmark, "Historien om den danske utopi" (opr. 1990, nu kun tilgængelig som E-bog) og Schlüters Danmark (1992). Se også Lars Christensen: En sikker borgerlig stemme - Det konservative Folkeparti gennem 100 år (2016).

● Grundlæggende info
DBL ~ Den store danske ~ Wikipedia

● Diverse mindeord
Søren Pape Poulsen
Rasmus Dam Nielsen
Ved Schlüters bisættelse
Nikolaj Bøgh
Niels Jørgen Langkilde
Rasmus Nielsen om det største format
Christian Bjørnskov om Schlüter-effekten

● Usignerede nekrologer
Altinget ~ Årsskriftet Critique ~ Danmarkshistorien
& 13 Schlüter citater
 
Poul H. Schlüter
(foto: Johannes Jansson, Norden.org, Wikimedia

 


Den sidste republikaner?

| Willard Mitt Romney | 12/3 1947 - |


I USA's politiske univers vrimler det med forskellige protestanter og nogle katolikker, men Mitt Romney er noget så sjældent som en fremtrædende politiker af mormonsk tro. Han tabte præsidentvalget 2012 til Barack Obama og er siden blev mere og mere isoleret i det republikanske parti, efterhånden som dette er blevet overtaget og forvandlet af Donald Trump. Meget var måske gået anderledes og bedre, hvis Romney havde vundet i 2012.

● Grundlæggende info
Britannica ~ Wikipedia

● Senatorens egen hjemmeside og 2012-bogen
https://www.romney.senate.gov/ ~ Tro på Amerika

● Andre links
Associated Press ~ BBC ~ Deseret News ~ Fox News
Los Angeles Times ~ Newsweek ~ Politico
Vox ~ The Washington Times
 
Mitt Romney
pressebillede


 


Opdateret 12/10, 2022